عفونت رودهای به دو نوع تقسیم بندی میشود: عفونت در رودهی بزرگ و عفونت در رودهی کوچکعفونت در رودهی کوچک از راه میکرو ارگانیزمها (ویروسها، باکتریها، انگلها و…) ایجاد میشود که خود را به صورت اسهال حجیم و آبکی نشان میدهد و معمولا نیازی به خوردن آنتیبیوتیک ندارد و خود بخود بهبود مییابد. اما در نظر داشته باشید با توجه به اینکه در این نوع عفونت حجم زیادی از آب بدن از دست میرود، باید املاح از دست رفته را بلافاصله جایگزین کرد.
برای این کار باید بعد از هر بار اجابت مزاج، فرد بیمار برای جایگزین کردن آب از دست رفته، مایعات فراوان بنوشد و بهتر است که همراه با آب از محلول او آر اس” (O.R.S) که دارای سدیم، کلر، پتاسیم و قند است، استفاده کند. برای این کار یک بسته پودر او آر اس را در یک لیتر آب حل کنید و بعد از هر اجابت مزاج به بیمار بدهید تا آب و املاح از دست رفته بلافاصله جایگزین شود.
مصرف غذاهای آبکی مانند سوپ و دوغ و چای کمرنگ همراه با نبات و کمپوت سیب بهترین غذاها در زمان اسهال است و شیر و موز شدت اسهال را افزایش میدهد.اما در عفونت رودهی بزرگ، تب مهمترین علامت است. در این نوع عفونت، اسهال حجیم و زیاد نیست؛ ولی ممکن است به صورت خونی باشد. مصرف آنتی بیوتیک در عفونت روده بزرگ اامی است و باید مدفوع بیمار مورد آزمایش قرار گیرد تا با مصرف آنتی بیوتیک، میکروبهایی که به جدار روده بزرگ هجوم آوردهاند از بین بروند. در عفونت روده بزرگ، بر خلاف روده کوچک، بدن حجم زیادی از آب را دفع نمیکند. بنابراین، ومی برای جبران این آب از دست رفته وجود ندارد و نوشیدن مایعات فراوان ضرورتی ندارد.
علت عفونت روده چیست؟
نوشیدن آب آشامیدنی ناسالم، عدم رعایت بداشت فردی و خوردن مواد غذایی آلوده باعث بروز این عارضه میشود که علائم ذکر شده در بالا معمولا بعد از 72 ساعت خود را نشان میدهند. این بیماری در افردای که بیماری زمینهای دارند (همانند کودکان شیر خوار و افراد مسن) خطرناک است و باید سریعا درمان شود. در ادامه به دیگر علل بروز این بیماری اشاره خواهد شد:نورو ویروس: نورو ویروس شایعترین علت اسهال و استفراغ بزرگسالان محسوب میشود که چون بیشتر در طول فصل زمستان منتشر میشود، گاهی اوقات میکروب استفراغ زمستانی” نیز نامیده میشود.
با این حال در هر زمان از سال احتمال بروز عفونت روده وجود دارد. این ویروس در مدفوع بیمارِ دچار عفونت در روده وجود دارد، بنابراین چنانچه بیمار پس از اجابت مزاج دستان خود را به خوبی نشوید، ویروس به تمام سطوح، اشیاء و مواد غذایی لمس شده توسط وی منتقل میشود و برای چند روز در چنین محیطهایی زنده باقی میماند که این باعث انتقال به افراد دیگر میشود.طبخ نکردن غذا در دمای مناسب یا به مدت کافینگهداری نکردن مواد غذایی در دمای مناسب و گرم بودن محیطمصرف مواد غذایی تاریخ گذشتهمصرف غذاهای حاوی کمپیلوباکتر، سالمونلا و اشرشیا کلی؛ غذاهایی نظیر گوشت خام یا نیم پز، شیر غیرپاستوریزه و همچنین آب تصفیه نشده دارای این باکتریها هستند.
منبع: https://www.hidoctor.ir/
عفونت ,آب ,روده ,اسهال ,میشود ,غذایی ,مواد غذایی ,از دست ,عفونت روده ,عفونت در ,بعد از
درباره این سایت